De nuevo un escándalo en torno a la exposición Airgunner

Miércoles 23 Mei 09:17
Dronten - Er dreigt een nieuw hoofdstuk te worden geschreven in het boek over de Airgunnersexpositie, die in 2006 een permanente plek kreeg bij de ingang van De Meerpaal. De expositie gaat verhuizen naar een ruimte in De Meerpaal zelf, daarvoor moet het enorme doek van tien bij zeven meter verknipt worden. Fred Vogels, uno de los implicados en la realización de la exposición, habla de vergüenza.

puerta Kees Bakker 

Vogels se encomendó al verhuizing van de expositie en 2006, y se tomó en cuenta la palabra que se encontró con spullen van de expositie. Eerst een kleine geschiedenisles: ooit was er in het gemeentehuis een aparte 'Airgunnersroom', waar memorabilia te zien waren van de Britse vliegeniers, waarvan er velen met hun vliegtuig zijn neergestort in de Zuiderzee tijdens de Tweede werelar wevenar, weerarlog, weerarlog, weerarlog, un corcel kleiner wordende groep jaarlijks de Dodenherdenking en Dronten bezoekt. 

Die permanente expositie moest verdwijnen, de gemeente had de ruimte voor andere dingen nodig, en werd verplaatst naar de seniorenruimte in De Meerpaal. Maar daar verdween de parcelas expositivas, tot schrik van vele Drontenaren. Uiteindelijk kregen de spullen na veel discusie een permanente plek bij de ingang van De Meerpaal, waar die dag en nacht te zien is. «Op deze manier wil Dronten de omgekomen vliegtuigbemanningen respecto herdenken. Daarmee blijft het verhaal van de Airgunners voor de toekomst bewaard. De expositie toont geschenken die sinds 1975 puerta de Airgunners aan de gemeente Dronten gedaan zijn. Dit als dank voor de gastvrijheid die de Airgunners in Dronten ervaren, 'valt te lezen op del site van de stichting' 4 Mei herdenking Dronten '. 

Nu dreigt de expositie echter weer verplaatst te worden, moet het grote doek dat voor de permanente expositie is gemaakt, worden verknipt. Het doek vertelt het verhaal van de Airgunners. 'Je gaat een schilderij en un museo toch ook niet verknippen omdat je het moet verhuizen?', Zegt Fred Vogels. Hij fue, samen se reunió en otra oficina Perpekt uit Haarlem, prometido por totstandkoming van de huidige expositie en het doek. ¡Ze hebben nog niet eens contact met ons opgenomen! Men draait deze mooie expositie op deze manier de nek om. Waarom het weg moet? Geen idee. Eén van de weinig stukjes historie die die hebben, vernietigen op deze manier. 

Hans Coors van de stichting '4 Mei herdenking Dronten' bevestigt dat de expositie gaat verhuizen, en bevestigt dat het doek daarvoor ingekort moet worden. «Maar ik kan iedereen geruststellen: er hoeft alleen maar een klein stukje van de onderkant en van de bovenkant af». Hij kan nu niet uitleggen waarom de expositie moet verhuizen. «Ik ben op vakantie ...», dijo Coors en el belloofd de FlevoPost van volgende week tekst en uitleg te geven. 

De gemeente wil niet reageren op de aanstaande verhuizing. 'Dit is een zaak van de stichting', aldus een woordvoerder. 

En De FlevoPost volgende week ver más de aanstaande verhuizing y het protest daartegen.

Comentarios (0)

No hay comentarios publicados aquí todavía

Deje sus comentarios

  1. Publicar comentario como invitado.
Archivos adjuntos (0 / 3)
Comparte tu ubicación
Puedes poner aquí tu comentario para redes sociales