Puerta Anton de Man

https://www.backtonormandy.org/component/rssearch/view-results/module-1755/searchterm-LM693.html 

Anton de Man
Anton de Man lo dio

 

Está escrito el 17 de marzo de 1945. De zon schijnt en op het RAF vliegveld in de plaats Ludham in oost Engeland maken 12 piloten zich gereed om naar het door de Duitsers bezette deel van Nederland te vliegen om bombardementen uit te voeren. Als de vliegtuigen, Spitfires Mk XVIe, van munitie en brandstof zijn voorzien stijgen zij om 11.55 uur op. Na een half uur vliegen bereiken zij de Nederlandse kust en zetten koers naar de spoorlijn tussen Utrecht en den Haag. Dat es Het Doel Van Hun Missie.

 

Via deze spoorlijn brengen de Duitsers onderdelen van V-2 raketten naar den Haag om die, na montage, af te vuren richting Engeland. En twee groepen van 6 bombarderen zij de spoorrail die deels wordt vernield. Hierna hergroeperen zij zich en vliegen naar het RAF vliegveld (Codenaam B67) en Ursel en België wat inmiddels door de geallieerden is bevrijd.

 

Na de lunch te hebben gebruikt en de vliegtuigen weer voorzien zijn van munitie en brandstof vliegen zij weer terug naar de spoorlijn in Nederland en voor de tweede maal die dag laten zij hun bommen op de spoorlijn vallen. Nu wordt ook een seinhuis getroffen. En un hergroepering gaat het weer terug richting Ursel. Op deze terugweg ziet piloot Oficial Warrent Jack Dawson Green, vliegend in de spitfire XT H sm473, op een weg een Duitse militaire truck rijden. Hij vraagt ​​aan zijn comandante de la secta "Zullen nos encontramos con el camión onze boordwapens aanvallen" ?. De commansant vraagt ​​aan de commandant van de andere groep of hij wil kijken wat mogelijk is. Deze duikt omlaag en ziet dat de truck al dicht de huizen es genaderd van het dorp en bevreest bij een aanval burgers te raken.

 

Hij vind aanvallen niet verstandig en laat dit aan zijn collega commandant weten Deze geeft aan de piloten van zijn groep, waaronder W / O Jack Dason Green, het bisel door te vliegen naar Ursel. Echter W / O Jack Dawson Green heeft het of niet gehoord of verkeerd begrepen en verlaat de formatie en duikt naar beneden schietend op de truck

 

14.45 en middag. Wij, mijn oudere zus Jopie en ik, waren buiten aan het spelen op de weg voor ons huis. Het was het huis van mijn opa. En el comienzo de la furgoneta de 1945, donde se encontraba en Stripen, el pueblo se encontraba en Strijen. Het huis van opa era leeg want de Duitse bezetter tenía omgeving van de dichtbij gelegen Barendrechtse brug onder water gezet en de mensen die in dat gebied woonden weggestuurd. Mijn ofrece moesten toch een huis zien te vinden. En het huis naast dat van opa waren Duitse soldaten ondergebracht die FLAK-luchtafweergeschut bedienden dat dichtbij de brug fue opgesteld. Mijn vader en moeder zijn toen naar deze Duitsers gegaan en hebben gevraagd of zij en het huis van opa mochten gaan wonen. Daarin werd toegestemd maar moeder moest wel voor de soldaten gaan koken. Er was geen keus dus zo kwamen we te wonen in het huis van opa.

 

Terug naar 17 maart 1945. Abre la puerta de entrada del geluid van vliegtuigen. De Duitse soldaten hoorden het ook en kwamen conoció a hun geweren en hun hand ook naar buiten. Se la vio grote groep kleine vliegtuigen. Onder de vleugels zag ik grote gekleurde ringen. "Het zijn Engelse vliegtuigen", riepen de Duitsers. De vliegtuigen vlogen verder, maar plotseling kwam er één terug die het vuur opende op een militaire truck die op de weg reed. Het FLAK-afweergeschut bij de brug begon te schieten op het vliegtuig, maar ook de soldaten naast mij begonnen conoció a hun geweren te schieten. Mijn zus Jopie, die naast een Duitse soldaat stond die met zijn geweer schoot op het naderende vliegtuig, zag dat de piloot naar hun keek. Abre viel zijn hoofd opzij en boven ons hoofd maakte het toestel een scherpe wending naar links en stortte dichtbij mij neer op het bouwland dat onder water stond. Una vez más, más tarde, mek meelopen se reunió soldaten die naar het vliegtuig gingen om te kijken ae het conoció de vlieger. Ik mocht niet verder mee dan een dichtbij gelegen boerderij. De soldaten liepen verder en kwamen een poosje later terug met in hun midden een licht gekleurde doek waar iets in lag. Zij gingen de schuur van de boerderij en kwamen incluso daarna weer naar buiten en vertelde mij dat en gekleurde doek (het was de parachute van de piloot) de piloot lag. Zij hadden hem dood en la cabina van zijn vliegtuig aangetroffen. Hij fue getroffen puerta een geweerkogel en zijn hoofd toen hij schietend op de militaire truck aan kwam vliegen. Dat was het laatste wat ik zag van de piloot.
Het gehele voorval heeft mij nooit losgelaten en ik ben op oudere leeftijd vele malen op de plaats van de crash geweest, mij steeds afvragend wie de piloot estaba en waar hij begraven was. Op de begraafplaatsen en dorpen in de omgeving fue geen graf te vinden. Ook met onze zoon bezocht ik vaak de plaats van de crash en vertelde hem wat ik op 17 maart 1945 had zien gebeuren.

 

Jack Dawson Verde
Jack Dawson Verde

 

Het werd juli 2008. Onze zoon kwam naar mij toe se encontró con een boek en zijn mano. “Pa, hier in dit boek staat het antwoord waar u jaren naar zoekt”, zei hij. Ik opende het boek en las een verslag van de crash, geschreven door Wim Wüst in zijn boek “Falta uno de nuestros aviones” sobre luchtgevechten boven de Hoeksche Waard van 1940 tot 1945. Daarin las ik dat de piloot de toen 21 jarige Australische RAAF Spitfire piloot WO Jack Dawson Green fue, die begraven ligt op de algemene begraafplaats en Barendrecht. Diezelfde avond ben ik naar de begraafplaats en Barendrecht gegaan en na 63 jaar stond ik weer dichtbij de piloot die ik voor het laatst, liggend in zijn parachute, gezien had. Voor mij een emotioneel moment. Ik dacht dat hiermee een hoofdstuk en mijn leven afgesloten was.

 

Pero ahora que sabía quién era el piloto y dónde está enterrado, no me dejaba ir. Entré en contacto con el escritor Hans Onderwater que vive en Barendrecht y es coautor del libro antes mencionado. Dijo que en mayo de 2008, la hermana de Jack, de 88 años y de Australia, había estado junto a la tumba de su hermano y nunca había hablado con un testigo ocular del accidente. El teniente coronel Dominic Hoogsteder de la Real Fuerza Aérea de los Países Bajos también indicó que quería ayudar. Más tarde, la Asociación Naranja de Heinenoord y el municipio de Binnenmaas también acordaron cooperar. En octubre de 2008 solicité a la Ejecutiva Municipal del municipio de Binnenmaas si se podía dar el nombre del piloto a la carretera sin nombre donde se había producido el accidente. En diciembre de 2008 obtuve la aprobación de que la carretera se llamaría "Jack Dawson Green pad". Cuando la hermana de Jack se enteró de esto, indicó que le gustaría estar presente en la inauguración. La carretera es parte de un plan de zonificación para la construcción de un nuevo polígono industrial que se incorporará a este sitio en el futuro. Para mantener un tributo duradero al piloto, decidí intentar colocar un monumento. Después de que conté mi historia, una empresa que fabrica monumentos indicó que lo haría y lo colocaría gratis, dado el alcance del monumento. “Este piloto también murió por mi libertad”, me dijo el joven gerente de la empresa. Me volví muy emocional de nuevo.

 

Een periode van organiseren brak aan. De 91 jarige zuster van de piloot en haar dochter werden uitgenodigd om naar Nederland te komen. De embajador van Australië en Nederland gaf aan namens de Australische regering bij de onthulling aanwezig te willen zijn. Ook de hoogste luchtmachtattaché van de USA en Nederland wilde namens de geallieerden aanwezig zijn. Ook de schooljeugd van omliggende dorpen werd uitgenodigd. Op 3 mei 2010 werd het naambordje "Jack Dawson Green pad" puerta de la escuela en el patio de la casa. Dichtbij de plaats waar het vliegtuig gecrasht fue, werd incluso más tarde puerta de zuster van de piloot, samen se reunió de la embajadora australiana, incluso en el monumento marmeren onthuld. Een blijvend eerbetoon aan de jonge vlieger die ver van zijn ouderlijk huis voor onze vrijheid zijn leven had gegeven. Ook heb ik bij het monumento een bord geplaatst waarop te lezen is hoe de laatste dag van het leven van de Warrant Officer Jack Dawson Green geweest was. Elke week ga ik naar het monumento om te kijken de alles nog netjes es en om zo nodig overtollig gras / onkruid te verwijderen. Hee toeval is weet ik niet, maar telkens als ik bij het monumento ben hoor ik het geluid van overvliegende vliegtuigen. Net of Jack laat weten dat heed goed is.

 

Grave Jack Dawson Verde
Tumba de Jack Dawson Green

 

Suplemento de Anton De Man

 

Één van de andere piloten heeft de spitfire van W / O Jack Dawson Green om zien draaien en naar beneden zien duiken. El comandante van de groep roept W / O Jack Dawson Green vía radio diverso malen se reunió con zijn codenaam op maar krijgt geen antwoord. De elf sobreexcitado spitfires landen voor de laatste maal die dag op het vliegveld in Ursel niet wetend water conoció a hun collega is gebeurd. Zij hebben geen explosie de vuur gezien en hopen dat hij een noodlanding heeft kunnen maken en krijgsgevangen es gemaakt.

 

Als de vliegtuigen weer in gereedheid zijn gebracht stijgen zij weer op om nog voor de derde maal de spoorlijn te bombarderen. Hierna vliegen zij terug naar de thuisbasis in Ludham waar zij om 17.55 uur landen. Er heerst grote verslagenheid onder piloten en personeel want Warrent, el oficial Jack Dawson Green fue een zeer geliefd collega. De volgende dag heeft de squadron commandant een telegram gestuurd naar de ouders in Australië en medegedeeld dat hun zoon bij een missie boven vijandelijk gebied vermist is. Deze hebben lange tijd en onzekerheid geleefd Quiero en junio de 1947 kregen zij vía het Rode kruis bericht dat hun zoon el 17 de marzo de 1945 en omgeving van Rotterdam en Nederland gesneuveld was.

 

Hasta ahora, la suma a lo que he visto y hecho por uno de los muchos miles de hombres a menudo jóvenes que dieron su vida para que yo todavía pueda vivir en una Holanda libre.

Comentarios (10)

Este comentario fue minimizado por el moderador en el sitio

He localizado una fotografía de Short Stirling EF409 en su sitio mientras se preparaba para la redada de Hamburgo el 2-3 / 8/43. Mi tío Gilbert Loveridge estaba entre la tripulación que murió en este avión esa noche. Si la fotografía es correcta y puede ...

He localizado una fotografía de Short Stirling EF409 en su sitio mientras se preparaba para la redada de Hamburgo el 2-3 / 8/43. Mi tío Gilbert Loveridge estaba entre la tripulación que murió en este avión esa noche. Si la fotografía es correcta y se puede validar, mi tío es el segundo por la izquierda. Esto nunca ha sido visto por la familia. Por favor ¿Me pueden enviar un correo electrónico con facilidad para que pueda organizar la confirmación y la copia para mi padre, el hermano menor sobreviviente? Él nos 2 y eso

Más información
Steve Loveridge
Este comentario fue minimizado por el moderador en el sitio

He localizado una fotografía de Short Stirling EF409 en su sitio mientras se preparaba para la redada de Hamburgo el 2-3 / 8/43. Mi tío Gilbert Loveridge estaba entre la tripulación que murió en este avión esa noche. Si la fotografía es correcta y puede ...

He localizado una fotografía de Short Stirling EF409 en su sitio mientras se preparaba para la redada de Hamburgo el 2-3 / 8/43. Mi tío Gilbert Loveridge estaba entre la tripulación que murió en este avión esa noche. Si la fotografía es correcta y se puede validar, mi tío es el segundo por la izquierda. Esto nunca ha sido visto por la familia. Por favor ¿Me pueden enviar un correo electrónico con facilidad para que pueda organizar la confirmación y la copia para mi padre, el hermano menor sobreviviente? Él nos 2 y eso

Más información
Steve Loveridge
Este comentario fue minimizado por el moderador en el sitio

¡He estado buscando B-17F 42-30677 durante algún tiempo y aquí dijiste que había sido descubierto! El navegante, el teniente Jerome K. Hanson, era primo de mi madre. Por favor, dame cualquier información que tengas, ¿cuándo fue encontrada? Que tipo de...

¡He estado buscando B-17F 42-30677 durante algún tiempo y aquí dijiste que había sido descubierto! El navegante, el teniente Jerome K. Hanson, era primo de mi madre. Por favor, dame cualquier información que tengas, ¿cuándo fue encontrada? ¿Qué tipo de condición fueron los restos? Por favor, hágamelo saber ... gracias!

Más información
Marcos Terry
Este comentario fue minimizado por el moderador en el sitio

¡He estado buscando B-17F 42-30677 durante algún tiempo y aquí dijiste que había sido descubierto! El navegante, el teniente Jerome K. Hanson, era primo de mi madre. Por favor, dame cualquier información que tengas, ¿cuándo fue encontrada? Que tipo de...

¡He estado buscando B-17F 42-30677 durante algún tiempo y aquí dijiste que había sido descubierto! El navegante, el teniente Jerome K. Hanson, era primo de mi madre. Por favor, dame cualquier información que tengas, ¿cuándo fue encontrada? ¿Qué tipo de condición fueron los restos? Por favor, hágamelo saber ... gracias!

Más información
Marcos Terry
Este comentario fue minimizado por el moderador en el sitio

uno de los miembros del equipo era mi tío abuelo Roy Ross, creo que él era el operador de radio, su rango era sargento. ND 642 SQDN lancaster 100/24/3

Robert
Este comentario fue minimizado por el moderador en el sitio

uno de los miembros del equipo era mi tío abuelo Roy Ross, creo que él era el operador de radio, su rango era sargento. ND 642 SQDN lancaster 100/24/3

Robert
Este comentario fue minimizado por el moderador en el sitio

Me interesaría saber de familiares del último equipo de ED858. Mi tío Roy Brown era el navegante.

Andrew Kirk
Este comentario fue minimizado por el moderador en el sitio

Me interesaría saber de familiares del último equipo de ED858. Mi tío Roy Brown era el navegante.

Andrew Kirk
Este comentario fue minimizado por el moderador en el sitio

Estimado señor, un miembro del comité del comité de wargraves Huizum, Países Bajos, estamos buscando buenas fotos de Lancaster DS831-QO-N (para Nan). Los necesitamos para crear una señal de información de recuerdo de guerra para este aire acondicionado y sus tripulantes, de los cuales 6 murieron ...

Estimado señor: Un miembro del comité del comité de wargraves Huizum, Países Bajos, estamos buscando buenas fotos de Lancaster DS831-QO-N (para Nan). Necesitamos que creen un letrero de información de recuerdo de guerra para este aire acondicionado y sus miembros de la tripulación, de los cuales 6 murieron en el accidente fatal del 16.12.1943 de diciembre de XNUMX, cerca de la ciudad de Leeuwarden. ¡Espero que finalmente pueda ayudarme con fotos de este Lanc en particular, señor!

Más información
Harry Doesburg
Este comentario fue minimizado por el moderador en el sitio

Estimado señor, un miembro del comité del comité de wargraves Huizum, Países Bajos, estamos buscando buenas fotos de Lancaster DS831-QO-N (para Nan). Los necesitamos para crear una señal de información de recuerdo de guerra para este aire acondicionado y sus tripulantes, de los cuales 6 murieron ...

Estimado señor: Un miembro del comité del comité de wargraves Huizum, Países Bajos, estamos buscando buenas fotos de Lancaster DS831-QO-N (para Nan). Necesitamos que creen un letrero de información de recuerdo de guerra para este aire acondicionado y sus miembros de la tripulación, de los cuales 6 murieron en el accidente fatal del 16.12.1943 de diciembre de XNUMX, cerca de la ciudad de Leeuwarden. ¡Espero que finalmente pueda ayudarme con fotos de este Lanc en particular, señor!

Más información
Harry Doesburg
No hay comentarios publicados aquí todavía

Deje sus comentarios

  1. Publicar comentario como invitado.
Archivos adjuntos (0 / 3)
Comparte tu ubicación
Puedes poner aquí tu comentario para redes sociales