Rudie Hemmes general

Vorig Jaar fue ik bijzonder verrast om Duitse soldaten te zien marcheren se reunió con la Brigada Prinses Irene en su hart van de Engelse herdenkingen van Día D: Arromanches-les Bains. Zie daarvoor mijn Engels geschreven artikel en foto's:

https://www.backtonormandy.org/overview-stories/623-arrogance-in-arromanche.html

Dit jaar ontmoette ik de bekende generaal bd Rudie Hemmes die vorig jaar nog, op dezelfde locatie, een vurig pleidooi hield voor verzoening. Dem ontmoeting vond plaats op een terras, vlak voor de meest belangrijke herdenking voor de Engelsen, aan hetzelfde plein aan het strand Gold Beach, waar letterlijk veel Engelsen waren gesneuveld. Hemmes werd vergezeld puerta officieren Van de Prinses Irene Brigade.

Doordat ik de verhalen van veel van deze veteranen ken en hun doel om hun gevallen kameraden juist hier te herdenken, vond ik het gepast om generaal Hemmes zijn - naar mijn opvatting - arbitraire deelname aan het optreden van de Prinses Irene Brigade te bekritise. Ik vroeg hem waarom hij dit deed, te midden van alle Engelse veteranen. Veteranen waarvan ik wist - zo heb ik hem dat ook gezegd- deze actie niet kunnen waarderen van de Hollanders. Een volstrekt arrogante en laakbare houding!

Degeneral besliste dat mijn standpunt ouderwets fue dat het nu tijd fue om samen met de Duitsers te herdenken. En hij zei dat de Nederlandse regresando zijn standpunt en deze ondersteunde puerta de Nederlandse embajador te sturen naar dit evenement.

Ik hield hem voor dat de Duitsers die ik gesproken had niet zitten te wachten op deelname aan een dergelijke herdenking. Zoals een jonge Duitse vader se reunió con een zoon en uniforme van de 101 Airborne: por supuesto que tenemos algo que conmemorar aquí. Nosotros también estuvimos aquí, pero no tenemos nada de qué estar orgullosos, de querer exhibirnos así. 

Ik estaba en ben het niet eens conoció su standpunt van de generaal, mak ik respecteer zijn recht om daar een andere mening op na te houden. Mijn respeta duurde slechts een medio uur, a ese momento dat de herdenking begon.

¡Hemmes y los oficiales van demasiado lejos!

Ik era especial voor de Engelse herdenking naar Arromanches gekomen om mijn respect te tonen voor deze veteranen. Todos los hombres en el corazón de la ciudad, visita al museo en el lugar 6 de Juin. Behalve een clubje Nederlandse officieren en uniforme en hun grote voorbeeld, de legendarische Generaal Rudie Hemmes. Dit clubje bleef bier drinken op een leeggelopen terras terwijl iedereen, echt iedereen zich voegde bij de Engelse herdenking. Op D-Day 6 de junio de 2013, 69 años nadat dezelfde bevrijders hun leven waagden voor onze vrijheid. 

Vorig jaar heb ik toelichting gevraagd aan de Nederlandse embasade in Parijs. Natuurlijk geen antwoord gekregen. Na afloop van de ceremonie vorig jaar heb ik aan de Nederlandse officieren gevraagd hoe men dit kon rijmen conoció su respeto voor de Engelsen murió en hun bakermat van D-Day hun gevallen collega's en kameraden herdenken. Geen antwoord. No se puede contar la historia para leer un mensaje omitido si es difícil tener geregend en koud. Begrijpelijk, zoals alle officieren natuurlijk geen eigen standpunt kunnen uitdragen.

Dit jaar zie ik een generaal met een legendarisch verleden het slechts denkbare voorbeeld geven aan jonge officieren. Los funcionarios en contacto con el contacto que habíamos tenido zichtbaar moeite hadden om hun rang op niveau te vertegenwoordigen. Conocí a Elkaar fue él bezoek aan sus terras se reunieron een biertje belangrijker dan 100 metros te lopen naar een van de meest indrukwekkende herdenkingen voor deze Engelsen. 

Bij Rudie Hemmes Kreeg ik sterk het gevoel dat hij wil werken aan een vrede tussen alle landen y dat hele verleden een keer begraven moet worden. En absoluto, la idea es perfecta: ma niet op de plek waar zovele van onze bevrijders zijn gestorven en waar de getuigen nog kunnen vertellen van het leed wat daar heeft plaatsgevonden. Conocido todo respeto, es niet waardig voor welke generaal dan ook. 

 Een korte Impresionie Van Deze Herdenking. Ancianos en internet zijn er zeker uitgebreide verslagen te vinden.

arromanche 2013

Fred Vogels Julio 2013

Comentarios (0)

No hay comentarios publicados aquí todavía

Deje sus comentarios

  1. Publicar comentario como invitado.
Archivos adjuntos (0 / 3)
Comparte tu ubicación
Puedes poner aquí tu comentario para redes sociales